Verhaeghe over hoofdtrainer Club Brugge: “Hayen optie, maar andere kandidaten”

Verhaeghe over hoofdtrainer Club Brugge: “Hayen optie, maar andere kandidaten”

10 mei - 08:11
13

Nicky Hayen heeft Club Brugge weer volledig op de rails gekregen. Blauw-Zwart werd in de halve finale van de Conference League nipt uitgeschakeld door Fiorentina. Voorzitter Bart Verhaeghe sprak met Het Nieuwsblad.

Het kan zijn dat Hayen ook volgend seizoen T1 is, maar Club Brugge bekijkt alle opties. “Dat is natuurlijk een optie. Maar er zijn ook andere kandidaten. We gaan niet te snel handelen. De competitie afwerken is nu het belangrijkste, er is geen tijd om rustig rond de tafel te gaan zitten. Het moet er deze keer ook echt wel op zijn.”

Club Brugge had moeite met de juiste coach te vinden. “We hebben de jongste twee jaar niet altijd de juiste keuzes gemaakt. Vorig seizoen hadden we misschien moeten verder doen met Rik De Mil na Carl Hoefkens. Dit seizoen viel Ronny Deila tegen omdat hij te veel op zichzelf was en niet met dat team werkte.”

Verhaeghe weet wat Hayen kan brengen, maar een beslissing is er nog niet gevallen. “Ja, veel lof voor Hayen maar over de trainerskeuze voor volgend seizoen kan ik nog niets zeggen. Er is immers nog niets beslist. De afspraak is en blijft dat we spreken na dit seizoen. Ik doe dat niet alleen.”

Bij Club Brugge zullen meerdere pionnen over de nieuwe T1 beslissen. “Ook mensen als Bob Madou, Dévy Rigaux en Maarten Dedobbeleer, die nu aan de oppervlakte komen en op een goede manier hun verantwoordelijkheid nemen, hebben hun zegje.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.