Van fan naar matchwinnaar: 'Zelfs in mijn beste dromen was dit niet gebeurd'

Van fan naar matchwinnaar: 'Zelfs in mijn beste dromen was dit niet gebeurd'

9 mei - 11:09
1

Joselu beleefde woensdagavond de droom van iedere voetballer; hij scoorde twee keer als invaller en bracht Real Madrid daarmee naar de Champions League-finale. Twee jaar geleden was hij als supporter van Real aanwezig bij de finale in Parijs.

Carlo Ancelotti besloot in de tachtigste minuut om Joselu in te laten vallen en dat wierp zijn vruchten af. De huurling van Espanyol scoorde in minuut 88 de gelijkmaker en drie minuten later schoot hij Real Madrid zelfs naar de overwinning. "Zelfs in mijn beste dromen zou ik deze twee doelpunten niet hebben gemaakt", begint een uitzinnige Joselu na afloop bij Prime Video.

"Als ik vanuit mijn hart spreek, explodeert het, het zijn twee belangrijke doelpunten. Ik bevond me op het juiste moment op de juiste plaats. Zelfs in mijn beste dromen had ik er niet van gedroomd deze doelpunten te scoren, en als ik ervan had gedroomd, zou ik ze niet hebben gescoord", aldus Joselu.

In 2022, toen hij speelde voor Deportivo Alavés, bezocht hij de Champions League-finale als fan van Real Madrid. Twee jaar later gaat hij zelf de finale spelen op Wembley tegen Borussia Dortmund.