Union rekent zich nog niet rijk tegen Antwerp: Club won ooit 6-0 tegen Beerschot

Union rekent zich nog niet rijk tegen Antwerp: "Club won ooit 6-0 tegen Beerschot"

8 mei - 10:40

25 april: Antwerp - Union 0-3. 28 april: Union - Antwerp 4-1. Dan is de bekerfinale van een kleine twee weken later een uitgemaakte zaak, toch? Wees maar zeker van niet! Ook in het Union-kamp waarschuwt voorzitter Alex Muzio voor onderschatting.

Terwijl de Brusselaars helemaal hersteld zijn van hun vroege dip bij de start van de Champions' Play-Off, blijft Antwerp redelijk vierkant draaien. Het doet de balans in de bekerfinale overhellen naar geel-blauwe zijde. Muzio wil daar echter niet van weten. "We moeten heus niet overmoedig zijn omdat we de voorbije weken twee keer gewonnen hebben van Antwerp", zet hij zijn spelers en staf op scherp bij Het Nieuwsblad.

Muzio kent bovendien zijn pappenheimers. "Ik weet dat Club Brugge ooit met 6-0 won tegen het Beerschot van Marc Brys in de competitie, enkele weken voor de bekerfinale (in 2005, nvdr.) . En wie won de beker? Beerschot." Om maar te zeggen dat The Great Old zich niet zomaar opzij zal laten zetten. "Dit Antwerp heeft vorig jaar nog de dubbel gewonnen, hè. Oké, ze hebben Vermeeren en Pacho verloren, maar het grootste deel van die ploeg staat er nog", aldus Muzio.

Welke rol heeft de voorzitter van Union eigenlijk in de motivatie van zijn manschappen? "De enige interactie die ik heb met spelers is wanneer ze na de match van het veld lopen. Shaking hands. Dat doe ik altijd, om te tonen dat ik er ben. Het is niet mijn rol om ze te motiveren of wat dan ook", omlijnt hij. De spelers hoeven zich dus niet aan een telefoontje of een Snapchat te verwachten. Muzio benadrukt tot slot dat hij zijn ploeg goed vindt spelen in de Play-Offs, ondanks de nul op twaalf bij de start. Donderdagmiddag volgt een eerste kans om te oogsten.