“Als Anderlecht van Genk en Club Brugge wint, dan geven ze het niet meer weg”

“Als Anderlecht van Genk en Club Brugge wint, dan geven ze het niet meer weg”

6 mei - 20:02
62

Peter Vandenbempt was zeer te spreken over de manier waarop RSC Anderlecht zich toonde in de Brusselse derby bij Union SG. Vandenbempt noemde het 0-0 gelijkspel de beste uitmatch van Anderlecht in de Champions’ Play-Offs.

Vandenbempt vond dat Anderlecht zich sterk toonde op bezoek bij Union. “Ik vond het de beste uitwedstrijd van paars-wit in deze play-offs, een van de beste matchen tout court in deze nacompetitie”, deelt Vandenbempt via Sporza.

“Anderlecht begon met lef en initiatief. Het zag er helemaal anders uit dan op het veld van Club Brugge of Racing Genk. Delaney en Ashimeru speelden een zeer goede wedstrijd, maar in tegenstelling tot mindere wedstrijden was Anderlecht gisteren niet efficiënt”, geeft Vandenbempt aan. Volgens de analist had Anderlecht anders de derby gewonnen.

Vandenbempt noemt het gelijkspel tussen Anderlecht en Union een terechte uitslag. “Anderlecht staat nu voor thuiswedstrijden tegen Genk en Club Brugge. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar als je die matchen wint, ga je het op de slotspeeldag (op de Bosuil) niet meer afgeven, denk ik”, besluit Vandenbempt.