Anderlecht zet landing in: Als vliegtuig landt, moet je geen gekke dingen doen

Anderlecht zet landing in: "Als vliegtuig landt, moet je geen gekke dingen doen"

23 april - 19:22
23

RSC Anderlecht heeft haar koppositie nog steeds beet, maar staat na vorig weekend weer met de voetjes op de grond. Op het veld van KRC Genk (2-1) kwamen de Brusselaars er eigenlijk niet aan te pas. Dat moet beter tegen Cercle Brugge, al is Brian Riemer niet van plan om alles plots overboord te gooien.

Er staat een midweekse speeldag gepland en bovendien kijken de ploegen uit de Champions' Play-Off komend weekend nog eens dezelfde tegenstander in de ogen. Het mag duidelijk zijn: nu struikelen kan fataal zijn. Dat beseft Riemer zelf ook. "Dit kan een belangrijke week worden voor ons", beaamde de trainer van Anderlecht op zijn perspraatje volgens Het Laatste Nieuws. "We komen in de beslissende fase van de competitie."

Net nu zijn er weer twijfels gerezen bij het spelpeil van Anderlecht, ondanks de eerste plek. Tegen Genk kreeg het lange tijd geen poot aan de grond. Riemer blijft echter geloven in zijn aanpak. "We gaan niet plots alles omgooien omdat we verloren hebben op Genk. Als we in een vliegtuig zouden zitten, dan maken we ons stilaan op voor de landing. Dat moet je rustig blijven zitten met je gordel om en vooral geen gekke dingen doen", haalt de Deen een opmerkelijke metafoor boven.

De komende dagen maakt het paars-witte vliegtuig twee tussenlandingen, telkens tegen Cercle Brugge. Op papier zou Anderlecht daar een zes op zes moeten uit puren. Als die punten in het ruim worden opgeborgen, trekt het vliegtuig zich nog één keer op gang voor de echte eindsprint richting (wie weet?) de landstitel.