Spaanse bond deelt VAR-communicatie na Clásico: 'Geen enkel bewijs'

Spaanse bond deelt VAR-communicatie na Clásico: 'Geen enkel bewijs'

23 april - 13:44 Laatste update: 13:39
2

De Spaanse voetbalbond heeft de communicatie van de VAR tijdens El Clásica gedeeld. FC Barcelona dacht te scoren tegen Real Madrid, maar de videoscheidsrechter kun niet duidelijk zien of de bal over de doellijn was. 

Op X plaatst de Real Federación Española de Fútbol (RFEF) het discutabele moment. Uit de beelden blijkt dat er geen camerastandpunt was waardoor er honderd procent zeker gezegd kon worden dat de bal wel of niet over de lijn was. 

"Stop op het punt wanneer de bal de handschoenen van Lunin raakt en spoel dan terug", zegt een van de VAR's. "Lunins lichaam bedekt ons zicht", klinkt het daarna. Terwijl ze zes standpunten afgaan, kunnen ze geen zekerheid geven. "Wacht even, we zijn nog steeds op zoek naar het bewijsmateriaal. Deze werkt niet voor mij, deze ook niet en deze ook niet. Ga door. Deze ook niet, deze ook niet , deze ook niet.”

Scheidsrechter César Soto Grado zegt tussendoor tegen de VAR dat ze vooral niet moeten haasten en alle standpunten moeten bekijken. Uiteindelijk blijft de conclusie hetzelfde. "César, we gaan herstarten met een hoekschop.  We hebben geen enkel bewijs dat de bal over de lijn is, hoekschop dus", aldus de VAR.

Joan Laporta sluit niet uit dat FC Barcelona stappen gaat ondernemen om de wedstrijd tegen Real Madrid over te spelen. Mocht blijken dat het 'spookdoelpunt' van Lamine Yamal een geldige treffer was, dan overweegt de voorzitter van Barça vervolgstappen. Real Madrid won de wedstrijd uiteindelijk met 3-2.