LIVE-Discussie: Dertiende goal op hoekschop brengt KAA Gent op rozen (gesloten)

LIVE-Discussie: Dertiende goal op hoekschop brengt KAA Gent op rozen (gesloten)

23 april - 19:42 Laatste update: 22:22
8

In de Europe Play-Offs gaat KAA Gent op bezoek bij STVV. Op Stayen nemen De Kanaries het op tegen De Buffalo’s. Het is een belangrijke match tussen de koploper en de nummer drie van de Europe Play-Offs.

STVV ging in de laatste speelronde met 1-0 onderuit op bezoek bij OH Leuven. Hierdoor is het gat met Gent gegroeid naar zes punten. STVV krijgt Gent nu op bezoek in eigen huis. Dit biedt de mogelijkheid om het gat te verkleinen naar drie punten. Naar goede gewoonte opteert Thorsten Fink gretig voor lokaal talent. Liefst zeven jongens uit de basisploeg zijn voortgestroomd uit de jeugdreeksen van STVV.

Gent deed in de afgelopen speelronde uitstekende zaken door met 3-1 te winnen van KV Mechelen. Hierdoor heeft Gent afstand genomen in de Europe Play-Offs. Bij een zege op STVV kan Gent een serieuze stap zetten richting het Europese ticket. Hein Vanhaezebrouck moet Ismaël Kandouss en Jordan Torunarigha missen in de achterhoede, maar de supporters zullen reikhalzend uitkijken naar de vervangers. Naast Stefan Mitrovic krijgt immers ook toptalent Jorthy Mokio zijn kans. Voor de zestienjarige verdediger is het zijn eerste basisplaats.

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
dinsdag 23 april 2024
Stadion
Daio Wasabi Stayen Stadium
Aftrap
20:30
Scheidsrechter
Bourdeaud'hui