Honderden Beerschot-supporters palmen Grote Markt in op titelfestijn

Honderden Beerschot-supporters palmen Grote Markt in op titelfestijn

22 april - 23:01
6

Het Antwerpse voetbal viert hoogdagen. Een jaar nadat Royal Antwerp FC een historische titel boekte in de Jupiler Pro League, deed K. Beerschot V.A. een trapje lager hetzelfde. Sinds een dikke week mag de club zich de beste van de Challenger Pro League noemen. Maandag vond de huldiging op het stadhuis plaats, mét vele aanwezige fans. 

Gazet van Antwerpen zag honderden supporters van Beerschot samentroepen op de Grote Markt, waar al snel een feestje werd ingezet. Toen de spelers toekwamen, trakteerde de massa hen al op luid applaus. Eerst stonden binnen het stadhuis zo'n half uurtje aan plichtplegingen op het programma. Onder meer burgemeester Bart De Wever was aanwezig om de selectie te huldigen.

Het moment waar iedereen op wachtte, gebeurde daarna. Onder leiding van aanvoerder Ryan Sanusi verschenen de spelers op het balkon van het Schoon Verdiep. Vanaf dan konden de festiviteiten pas écht losbarsten, op de tonen van 'We are the champions'. Twee jaar na de degradatie keert Beerschot terug op het hoogste niveau.