'Bayern bombardeert ex-Manchester United-coach tot favoriet voor trainerspositie'

'Bayern bombardeert ex-Manchester United-coach tot favoriet voor trainerspositie'

22 april - 21:22

Ralf Rangnick geldt als de belangrijkste kandidaat om per ingang van volgend seizoen de nieuwe trainer van Bayern München te zijn. De 65-jarige Duitser is nu nog bondscoach van Oostenrijk, waar hij nog tot en met het WK 2026 vastligt.

TZ, in München gevestigd, meldt dat Rangnick de favoriet is om de vertrekkende Thomas Tuchel na dit seizoen op te volgen. Der Rekordmeister had aanvankelijk zijn peilen gericht op Xabi Alonso en Julian Nagelsmann, maar kreeg twee keer nul op het rekest. Eerstgenoemde blijft bij Bayer Leverkusen, terwijl Nagelsmann verdergaat bij de Duitse nationale ploeg.

Naar verluidt wil Bayern graag in zee met Rangnick. Geschetst wordt dat de deal wel eens in een stroomversnelling kan komen. Als Rangnick zijn jawoord geeft, kan alles deze week nog in orde zijn, klinkt het. Er zou al 'intensief contact' zijn geweest tussen de trainer en de clubleiding van Bayern. Rangnick staat naar verluidt allesbehalve weigerachtig tegenover een move naar Bayern. Het lokale medium noemt slechts één alternatief, mocht Rangnick het niet worden: Roberto De Zerbi, manager van Brighton, die dan op hun beurt weer aan Vincent Kompany zouden denken als vervanger.

Rangnick leidde Oostenrijk naar het EK in Duitsland, waar het land het in de groepsfase opneemt tegen het Nederlands elftal. Het eerste halfjaar van 2022 stond hij voorde groep bij Manchester United. In de zomer van dat jaar werd hij op Old Trafford opgevolgd door Erik ten Hag.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.