Cynisme van Burgess is tekenend voor de mentale staat waarin Union SG zich bevindt

"Cynisme van Burgess is tekenend voor de mentale staat waarin Union SG zich bevindt"

22 april - 20:31
8

Union Saint-Gilloise lijkt het noorden helemaal kwijt te zijn. Na een eerdere 0 op 9 in de Champions' Play-offs, gingen de Brusselaars ook 1-2 onderuit in eigen huis tegen Club Brugge. Na afloop was de frustratie dan ook groot bij Union-verdediger Christian Burgess, die in z'n interview enkele cynische reacties gaf. Volgens voetbalcommentator en analist Peter Vandenbempt is dat cynisme tekenend voor de situatie waarin Union zich momenteel bevindt.

Volgens Vandenbempt is nog niet alles verloren voor Union SG. "Het voordeel van Union is dat het ondanks vier nederlagen nog volop in de titelstrijd zit. Alles kan plots keren", citeert Sporza Vandenbempt. "Alleen zie ik niet hoe dat kan gebeuren op korte termijn. Alles wat verkeerd kan gaan, gaat ook fout voor Union."

Na de ongelukkige 0-1 door een fout van Anthony Moris, bracht Union te weinig op het veld. "Union miste gewoon kwaliteit", zegt Vandenbempt. "Amoura was wel weer vinnig, maar er kwam geen voortzetting. Lapoussin is nog maar een schim van wat hij ooit was."

"Ook het cynisme van Burgess is tekenend voor de mentale staat waarin Union zich bevindt", gaat de analist verder. "Ik zag Puertas na de match gebaren naar Moris van "Wat doe je daar nu weer?". Dat is allemaal zeer menselijk."

Komende donderdag gaat Union op bezoek bij landskampioen Royal Antwerp FC. De vraag is of ze tegen The Great Old wél in staat zullen zijn om het tij te keren. Het wordt alvast een belangrijke repetitie voor de bekerfinale. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.