UPDATE: 'Genk wilde geen risico nemen en liet Heynen opereren door experts'

UPDATE: 'Genk wilde geen risico nemen en liet Heynen opereren door experts'

22 april - 17:54 Laatste update: 23 april - 18:51
8

Bryan Heynen, de aanvoerder van KRC Genk, komt dit seizoen niet meer in actie. Heynen sukkelt al langere tijd met een blessure aan zijn linker lies. De klachten straalden uit naar zijn buikspieren. De blessure is onschuldig, maar de kapitein moet toch een operatie ondergaan in Londen.

De blessure van Heynen is onschuldig, maar er moet een operatie aan te pas komen om ervoor te zorgen dat de klachten niet terug zullen keren. Op maandag gaat Heynen onder het mes in Londen, deelt Genk via de officiële kanalen.

Door de operatie en de blessure komt Heynen de rest van de Champions’ Play-Offs niet meer in actie voor Genk. Het is nu zaak voor Heynen om zich te richten op de start van het aankomende Jupiler Pro League-seizoen.

Update 23/4: Misschien fronste jij ook even de wenkbrauwen bij de mededeling op de Genkse website. Waarom moest de operatie van Heynen voor een eerder onschuldige blessure per se in Londen plaatsvinden? Het Belang van Limburg heeft een logisch antwoord klaar: de Fortius Clinic, het medische sportcentrum in Londen waar Heynen maandag onder het mes ging, is met meer dan 200 specialisten de beste locatie om liesklachten te behandelen.

Zo loopt er met professor Ernest Schilders een Antwerpenaar rond die een expert is op dat vlak. Genk wil geen enkel risico nemen. Als alles vlot verloopt, haalt Heynen probleemloos de voorbereiding op het komende seizoen.