'KRC Genk is de beste ploeg in de Play-Offs, maar het was wel weer nipt'

'KRC Genk is de beste ploeg in de Play-Offs, maar het was wel weer nipt'

22 april - 15:10 Laatste update: 15:23
30

In de Champions' Play-Offs was het afgelopen weekend allesbehalve saai. Club Brugge wist Union SG voorbij te streven en KRC Genk versloeg RSC Anderlecht. Peter Vandenbempt heeft het nieuwe klassement bekeken en trok conclusies over de beste teams.

Genk is volgens de analist de best voetballende ploeg. 'KRC Genk was voetballend de beste ploeg en heeft Anderlecht overklast. Het is de beste ploeg in de play-offs en zit in een goede flow, maar het was wel weer nipt', schreef Vandenbempt op Sporza.

Club Brugge wist ondanks het drukke schema opnieuw te winnen. 'Dan is er Club Brugge, dat bescheiden voetbalt, maar wel drie punten pakt op Union na een Europese verplaatsing. Het is heel wat stabieler dan de voorbije maanden. Al is er nog de factor van de extra wedstrijden in de Conference League', pende de analist.

Vandenbempt merkte op dat KRC Genk en Club Brugge nog tweemaal tegenover elkaar staan tijdens de Play-Offs. 'Daarna ligt misschien een, of allebei de teams uit de titelrace', aldus Vandenbempt.

Op 24 april spelen Club Brugge en KRC Genk tegen elkaar en op 28 april treffen de in vorm verkerende teams elkaar opnieuw in de Jupiler Pro League Champions' Play-Offs.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.