Vandenbempt uit kritiek op Riemer: “Onverklaarbaar zwak Anderlecht”

Vandenbempt uit kritiek op Riemer: “Onverklaarbaar zwak Anderlecht”

22 april - 12:37
19

Peter Vandenbempt zag Brian Riemer, de hoofdtrainer van RSC Anderlecht, zich zeer kritisch uiten over de arbitrage na de late penalty voor KRC Genk. Via de strafschop wist Genk uiteindelijk met 2-1 te winnen van paars-wit. Vandenbempt uit zich kritisch op de uitingen van Riemer over de wedstrijdleiding.

“Ik herinner me dat Brian Riemer na de rode kaart van Wijndal zei dat hij zich had voorgenomen het oordeel van de 5 professionals te vertrouwen in de Play-offs. Maar dat blijkt dan enkel bij beslissingen in het voordeel van Anderlecht”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt geeft verder aan dat het voor Riemer belangrijk wordt om zich kalm te houden in de aankomende matchen van de Champions’ Play-Offs. “Iemand moet toch het ventieltje opendraaien bij de coach, want koel blijven, wordt belangrijk de komende weken”, aldus Vandenbempt.

Vandenbempt sluit af door aan te geven dat de evaluatie van de match van Riemer na Genk – Anderlecht correct was. “Riemer was voorts zeer correct in zijn evaluatie van de prestatie. Vooral de onverklaarbaar zwakke vertoning van zijn ploeg voor de rust was het probleem”, besluit Vandenbempt.