Vandereycken over rood voor Vetlesen in Union-Club Brugge: “Dat is dom”

Vandereycken over rood voor Vetlesen in Union-Club Brugge: “Dat is dom”

22 april - 10:31
19

René Vandereycken, voormalig bondscoach en huidig analist bij Het Belang van Limburg, werpt een blik op Union Saint-Gilloise-Club Brugge. Vandereycken is onder de inruk van de prestatie van Club Brugge.

Vandereycken gelooft dat het allesbehalve vanzelfsprekend mag zijn dat Club Brugge opnieuw alle punten pakt. Hij prijst hun vermogen om na een Europese wedstrijd en een reis naar Griekenland, met minder hersteltijd, stand te houden met tien spelers tegen elf, wat hij "ronduit knap" noemt.

Hij bekritiseert echter ook de actie van Vetlesen, die met een tweede gele kaart zijn team in de steek liet. Ondanks deze tegenslag slaagde Club Brugge er toch in om de overwinning veilig te stellen. “Dat Vetlesen, die al geel had, zo naar een bal ging, dat is dom. Dan laat je jouw ploeg echt in de steek.”

Vandereycken merkt op dat Club de voorbije weken vooruitgang heeft geboekt in hun spel, met name in het uitvoetballen. “… In plaats van met de lange bal naar Thiago te spelen zoals voordien”, lezen we in Het Belang van Limburg. Hoewel het voetballend minder was tegen Union, stond de organisatie opnieuw op punt, wat volgens Vandereycken getuigt van de verbeteringen onder coach Nicky Hayen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.