Boucaut over doelpunt Vetlesen in Union-Club Brugge: “Hierover slechts één regel”

Boucaut over doelpunt Vetlesen in Union-Club Brugge: “Hierover slechts één regel”

22 april - 09:57
31

Alexandre Boucaut, analist bij de RTBF, heeft de controversiële fase geanalyseerd die leidde tot het openingsdoelpunt van Club Brugge tegen Union Saint-Gilloise in Complètement Foot. Hij legde uit dat "het altijd verrassend is om dit soort situaties live te zien.”

Boucaut vertelt dat hij, net zoals de scheidsrechter op het veld, in eerste instantie verward was toen hij de bal zag binnenrollen. "En dan zeg je tegen jezelf 'Oef, wat moet ik doen?' En ongetwijfeld zegt de scheidsrechter heel snel tegen zichzelf dat er niets aan de hand is, dus valideert hij het doelpunt." Ook na controle van de VAR werd geen overtreding gezien.

Boucaut benadrukte dat er "geen sprake is van afstand in de regels" zoals Moris dacht. Hij legde uit dat er slechts één artikel in de regels is dat over dergelijke situaties gaat, waarin staat: 'Een indirecte vrije schop wordt toegekend als een speler voorkomt dat de keeper de bal uit zijn handen laat, of de bal speelt of probeert te spelen terwijl de keeper bezig is de bal los te laten.' 

Hij concludeerde dat "in dit geval geen overtreding kan worden vastgesteld," omdat Vetlesen Moris niet belette de bal los te laten. "Moris kan zeggen dat hij de bal wil laten vallen en snel teruggooien. Maar hij moet op zijn directe omgeving letten. De aanvaller moet de keeper vrijlaten om de bal weg te werken."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.