Refs JPL weer onder vuur: “Voortdurende wisselvalligheid van kaarten snap ik niet”

Refs JPL weer onder vuur: “Voortdurende wisselvalligheid van kaarten snap ik niet”

22 april - 09:26
30

De scheidsrechter van de Jupiler Pro League krijgen het dit seizoen zwaar te verduren. Na afgelopen speeldag was er weer veel voer voor discussie, maar Rene Vandereycken liet zich tegenover Het Belang van Limburg vooral uit over niet gegeven kaarten.

Volgens de voormalige bondscoach straffen de refs niet consequent genoeg. “Wat ik wel weet is dat het reglement nergens schrijft dat fouten in de eerste helft anders dienen bestraft te worden dan overtredingen in de tweede helft. Helaas gebeurde dat hier wel weer.”

Vandereycken zag verschillende kaarten niet gegeven worden tijdens UnionClub Brugge. “Vetlesen had na vier minuten al zijn eerste gele kaart moeten krijgen, maar pas in de 48ste minuut kwam er een kaart. Zijn tweede geel had ook direct rood kunnen zijn. Hetzelfde wat Burgess betreft: die had na twaalf minuten al moeten bestraft worden omdat hij Skoras vasthield en zo een counter voorkwam.”

De analist zit met de handen in het haar en ziet het probleem ook op andere velden voorkomen. “Die voortdurende wisselvalligheid in het geven van kaarten, we zien het elke week, ook in andere landen en bij andere scheidsrechters dan Jasper Vergoote. Ik snap het niet.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.