Union nog titelkandidaat? “Net als Club bij betere ploegen, meer dan Anderlecht”

Union nog titelkandidaat? “Net als Club bij betere ploegen, meer dan Anderlecht”

22 april - 07:50
20

Union SG ging in eigen huis onderuit tegen Club Brugge en zag Blauw-Zwart naar de tweede plaats springen. Rene Vandereycken gaf zijn oordeel over de winnaar van de reguliere competitie tegenover Het Belang van Limburg.

Vandereycken zag een gefrustreerde Amoura. “Amoura oogde frisser en vinniger dan de voorbije weken. Alleen liet hij zijn irritatie soms wat te hard merken. Begrijpelijk misschien, maar Union zou toch moeten pogen dat in de hand te houden. Amoura is cruciaal in het verdere verloop van de titelstrijd, net als Lapoussin, die goed voor de dag kwam in de eerste helft.”

De voormalige bondscoach vindt Union SG nog steeds een titelkandidaat. “Het is met hun korte combinaties dat Union het vertrouwen zal moeten opbouwen. Dat is waar tegenstanders het moeilijk mee hebben. Alleen, omdat het vertrouwen wat weg is, wil Amoura het soms wat te vaak forceren. Toch blijf ik Union als de titelkandidaat beschouwen.”

Volgens Vandereycken is Anderlecht de minste van de drie. “Als je ziet wat Union nu bracht ondanks de 0 op 9, dan ben je veruit bij de betere ploegen. Net als Club Brugge. Zeker meer dan Anderlecht, waarvan het spel me nog steeds niet kan bekoren. Het is alleen een kwestie van efficiëntie. Kunnen ze bij Union hun frisheid, hun vertrouwen terugvinden, met Amoura en Lapoussin, dan doen ze nog steeds mee.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.