Lardot krijgt steun na penalty: “Hij heeft alleen maar het reglement gevolgd”

Lardot krijgt steun na penalty: “Hij heeft alleen maar het reglement gevolgd”

22 april - 08:08 Laatste update: 09:08
26

De strafschop die KRC Genk kreeg tegen RSC Anderlecht blijft de gemoederen bezighouden. Brian Riemer haalde na de match flink uit, maar ex-ref Serge Gumienny verdedigt Jonathan Lardot.

Volgens Gumienny was de penalty van KRC Genk verdedigbaar. “Handsballen in het zestienmetergebied blijven voor scheidsrechters de moeilijkste fases om te beoordelen. Door elk jaar nieuwe richtlijnen en interpretaties uit te vaardigen wordt het hen op dat vlak ook niet makkelijker gemaakt. Als ik kijk naar de strafschop die Lardot zaterdag floot, dan denk ik dat deze in lijn ligt met eerdere beslissingen dit seizoen.”

Lardot volgde het reglement, weet Gumienny. “Nee, Sardella raakt de bal niet bewust. En ja, de bal werd van dichtbij en met hoge snelheid op zijn arm getrapt. Maar er zijn dit seizoen al veel van dit soort strafschoppen gefloten. De arm moet volledig tegen het lichaam zijn en dat was hier niet het geval. Lardot heeft dus alleen maar het reglement gevolgd. Voor mij was dit een terecht toegekende strafschop”, citeert Het Belang van Limburg.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.