Dominant Sporting Charleroi verslaat KAS Eupen in Relegation Play-Offs

21 april - 21:13

Sporting Charleroi heeft in eigen huis een belangrijke overwinning geboekt op KAS Eupen. De Zebra's wisten met 1-0 te winnen van De Panda's door een doelpunt van Daan Heymans. Door de zege heeft Charleroi goede zaken gedaan in de Relegation Play-Offs. Door de zege van Charleroi is het gat met eerste achtervolger RWDM 6 punten. Er zijn nog 9 punten te verdienen in de Relegation Play-Offs.

Sporting Charleroi kreeg KAS Eupen op bezoek in de Relegation Play-Offs. In de beginfase was het vooral veel strijd tussen De Zebra’s en De Panda’s. Het spel liet te wensen over, in de veertiende minuut kwam Charleroi op voorsprong via Heymans.

Zorgane schoot een vrije trap direct op doel. Het was een flinke pegel en doelman Slonina kon de bal niet klemmen. De rebound was voor Heymans die alert reageerde en tekende voor de voorsprong.

Eupen had het na het doelpunt van Charleroi moeilijk om zich te tonen. Er zat weinig vertrouwen in de ploeg. Het regende kansen voor Charleroi, maar het lukte Charleroi niet om de voorsprong voor de rust uit te bouwen. Charleroi ging rusten met een nipte voorsprong.

Ook in de tweede helft was Charleroi de bovenliggende partij. Slonina hield meerdere malen de spanning in de wedstrijd. Charleroi toonde zich vervolgens sterk en maakte indruk met het veldspel tegen Eupen.

Ook in de slotfase was Charleroi de bovenliggende ploeg. Er bleef dreiging op het doel van Eupen staan, maar toch bleef het bij een nipte 1-0 overwinning voor Charleroi. Qua spelbeeld had de stand ruimer mogen uitvallen voor De Zebra’s.