Club Brugge mengt zich volledig in titelstrijd, Union SG verliest opnieuw

21 april - 20:23 Laatste update: 20:28
168

Club Brugge heeft op bezoek bij Union SG uitstekende zaken gedaan in de Champions' Play-Offs. Club Brugge won op bezoek bij Union met 1-2 door doelpunten van Hugo Vetlesen en Bjorn Meijer. Namens Union kwam Cameron Puertas tot scoren via een fraaie vrije trap. Door de zege heeft Club Brugge zich volledig gemengd in de titelstrijd, Blauw-Zwart heeft de tweede plek overgenomen van Union. Voor Union betekende de nederlaag een 0 op 12 in de Champions' Play-Offs tot nu toe.

Club Brugge ging op bezoek bij Union SG in de Champions’ Play-Offs van de Jupiler Pro League. Union kwam veelbelovend uit de startblokken tegen Blauw-Zwart. Union toonde zich meerdere malen dreigend tegen Club Brugge.

Union stopte een hoop energie in de eerste helft, maar het lukte niet om doelman Nordin Jackers te passeren. Union was de betere ploeg in de eerste helft en Club Brugge wist weinig kansen bij elkaar te spelen.

Ook in de slotfase van de eerste helft was het Union dat bleef aandringen. Union klopte nadrukkelijk op de deur bij Club Brugge, maar kon het net maar niet vinden. Club Brugge en Union gingen rusten bij een brilscore.

De tweede helft startte rommelig en in de 52e minuut kwam Club Brugge plotseling op voorsprong. Het werd een wel erg vreemde treffer. Vetlesen hinderde doelman Anthony Moris die de bal wilde uittrappen. Zijn uittrap werd geblokt door Vetlesen en de bal stuiterde vervolgens in het doel van Union.

Dertien minuten later was Vetlesen opnieuw de hoofdrolspeler. Vetlesen wilde herstellen maar maakte daarbij een overtreding. Het werd Vetlesen zijn tweede gele kaart waardoor Club Brugge nog 25 minuten met een man minder verder moest.

Union kon niet direct gebruik maken van de man-meersituatie en toonde zich vaak slordig. Het was Club Brugge dat de voorsprong in de 74e minuut verdubbelde via Meijer. Maxim De Cuyper slingerde de hoekschop voor en Meijer wist raak te knikken.

Het leek erop dat de match in kannen en kruiken was voor Club Brugge tegen Union, maar in de 81e minuut liet Puertas zijn klasse zien. Puertas ging achter een vrije trap staan en wist deze op prachtige wijze buiten het bereik van Jackers te schieten.

In de slotfase bleef Union geloof houden op een resultaat tegen de 10 man van Club Brugge. Het werd een fanatiek slotoffensief, maar Club Brugge wist stand te houden. De match eindigde in een 1-2 overwinning voor Club Brugge.