KV Kortrijk verder in het nauw, RWDM wint en doet uitstekende zaken

21 april - 18:01
6

RWDM heeft op bezoek bij KV Kortrijk met 2-4 gewonnen. Door de zege doet RWDM uitstekende zaken in de Relegation Play-Offs. Door de nederlaag raken De Kerels verder in het nauw. Namens RWDM kwamen Makhtar Gueye, David Sousa Albino, Carlos Alberto Gomes en Jeff Reine-Adelaide tot scoren. Bij Kortrijk waren Thierry Ambros en Isaak Davies de doelpuntenmakers.

In de Relegation Play-Offs van de Jupiler Pro League kreeg KV Kortrijk RWDM op bezoek. In de beginfase gingen De Kerels direct op zoek naar de voorsprong. Toch was het RWDM dat als eerst op het scorebord kwam. Na 11 minuten wist Gueye de eerste kans van RWDM af te ronden. Gueye vierde het doelpunt met een PlayStation controller in zijn hand.

Het doelpunt van RWDM gaf de ploeg vleugels, vijf minuten later was het opnieuw raak. Uit een hoekschop wist Sousa de bal binnen te knikken. De centrale verdediger wist zich goed te positioneren en kopte de bal aan de tweede paal binnen.

Het bleef niet bij de twee doelpunten van RWDM, na 23 minuten spelen claimde RWDM een strafschop tegen Kortrijk. Carlos Alberto greep zijn kans en ging achter de bal staan. Alberto faalde niet en zette de 0-3 op het scorebord.

Kortrijk gaf niet op, De Kerels bleven het proberen ondanks de ruime achterstand. In de 37e minuten werd de veerkracht van Kortrijk beloond. Kortrijk bracht een lage voorzet de zestienmeter in. De bal belandde bij Kadri, zijn schot werd geblokt, vervolgens kon Ambrose de bal wel afwerken.

Kortrijk en RWDM gingen rusten bij een 1-3 tussenstand. In de tweede helft bleef Kortrijk erin geloven. De Kerels gingen vol in de aanval maar dit leverde niet direct grote kansen op in de tweede helft.

In de 67e minuut bracht Kortrijk de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Ambrose verlengde de bal met het hoofd. Davies kon vervolgens het kopduel winnen van Makossa. De bal hobbelde via de paal in het net van RWDM.

In de volgende fase kreeg RWDM grote kansen om de voorsprong opnieuw te vergroten tegen Kortrijk. In de slotfase bleef de spanning groot tussen Kortrijk en RWDM. Vlak voor het allerlaatste fluitsignaal wist RWDM de voorsprong toch nog uit te bouwen. Reine-Adelaide maakte er in de 98e minuut 2-4.