UPDATE: Openbare kritiek door Nottingham dreigt nog een staartje te krijgen bij FA

UPDATE: Openbare kritiek door Nottingham dreigt nog een staartje te krijgen bij FA

21 april - 16:50 Laatste update: 22 april - 20:19
1

Nottingham Forest, met Matz Sels in de basis en Divock Origi als invaller, ging zondagmiddag 2-0 onderuit op het veld van Everton FC. De Toffees - met Amadou ONana op de bank - kwamen tot driemaal toe goed weg door geen strafschop tegen te krijgen, en dat blijkt Nottingham maar moeilijk te kunnen verkroppen. Zij willen nu verdere stappen ondernemen.

Vlak na de wedstrijd kwam Nottingham Forest al met een statement op het officiële X-kanaal. 'Drie erg zwakke beslissingen - drie strafschoppen niet gegeven - waarmee we simpelweg niet akkoord kunnen gaan', klinkt het streng. 'We waarschuwden het PGMOL al voor de wedstrijd dat de VAR een Luton-fan is, maar zij vervingen hem niet.'

Volgens Nottinham is het niet voor het eerst dit seizoen dat ze benadeeld werden door scheidsrechters. 'Ons geduld is al meerdere malen getest', klinkt het. 'NFFC bekijkt wat de verdere opties zijn.'

UPDATE: De kritiek van Nottingham Forest na het verlies tegen Everton FC dreigt nog een staartje te krijgen. Daags nadien kwam de Engels Football Association met een reactie. "De Premier League was enorm teleurgesteld toen ze de opmerkingen van Nottingham Forest gisteren op sociale media las, na hun wedstrijd tegen Everton. We merken op dat de FA heeft bevestigd dat zij de verklaring van de club zal onderzoeken", klinkt het op X. 

"Het is nooit gepast om de integriteit van wedstrijdofficials onnodig in twijfel te trekken, en de aard van deze opmerkingen betekent dat de Premier League de zaak ook zal onderzoeken in relatie tot de competitieregels", gaat de reactie verder. Indien de FA besluit om Nottingham Forest een sanctie op te leggen, zou dit achteraf wel eens een duur statement kunnen blijken voor de club. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.