Pots velt oordeel over strafschop in Genk-Anderlecht: Niet onterecht

Pots velt oordeel over strafschop in Genk-Anderlecht: "Niet onterecht"

21 april - 11:32
65

Na één weekje kan RSC Anderlecht haar koppositie alweer verliezen. De 2-1-nederlaag tegen KRC Genk deed pijn, zeker omdat de winnende treffer uit een late strafschop voortkwam. Onder meer een boze Brian Riemer vond die beslissing onbegrijpelijk. Ex-scheidsrechter Tim Pots fluit de Deen terug.

Bij Het Laatste Nieuws stelt hij dat de keuze om strafschop te geven, wel degelijk te verdedigen valt. "Dit was geen onverwachte bal, want als verdediger moet je altijd rekening houden met een schot naar doel", oordeelt Pots. "Als die bal dan tegen de rechterarm komt, kan je een strafschop fluiten, want die maakte het lichaam van Sardella iets breder." Mocht de bal tegen zijn linkerarm gekomen zijn, zou dat niet het geval zijn, want die hield Sardella voor zijn lichaam.

Nu is de vraag: viel het wel duidelijk te zien op de beelden op welke arm de bal terecht kwam? Volgens Pots wel. "Ik heb de fase een aantal keren opnieuw moeten bekijken en op basis van het beeld achter de goal durf ik besluiten dat de bal op de rechterhand komt. Dat zal de VAR ook gezien hebben", klinkt het. Daarom riep de VAR hoofdscheidsrechter Jonathan Lardot ook niet naar het scherm.

De conclusie van Pots luidt dan ook als volgt: "Doodjammer dat deze fase de wedstrijd heeft beslist, maar onterecht kan je het niet noemen". Door de nederlaag ziet Anderlecht Genk naderen tot op vier punten. Bovendien kan Union zondagavond weer naar de kop wippen of komt ook Club Brugge terug in het spoor van paars-wit te zitten.