Charleroi kan de redding al ruiken: Vooral niet te hard van stapel lopen

Charleroi kan de redding al ruiken: "Vooral niet te hard van stapel lopen"

21 april - 11:09

Na een gouden late driepunter bij KV Kortrijk (1-2) staat Sporting Charleroi er uitstekend voor in de Degradatie Play-Off. Met nog vier speeldagen te gaan bedraagt de voorsprong op de eerste achtervolger, RDWM, zes punten. Rik De Mil wil het vel van de zebra echter nog niet verkopen voor hij geschoten is.

Zondag krijgt Charleroi een uitgelezen kans om een volgende mokerslag toe te dienen aan de concurrentie. Met een zege tegen KAS Eupen slaat het De Panda's al mathematisch zeker van zich af. Ook RWDM en KV Kortrijk zouden dan al een half mirakel moeten verrichten om nog kans te maken op het ene ticketje richting veiligheid.

Allemaal goed en wel, maar De Mil blijft er bijzonder nuchter onder. "Ach, we mogen vooral niet te hard van stapel lopen. We staan in een gunstige positie, maar we moeten onze voeten op de grond houden", luidt zijn wijze raad in De Zondag. Charleroi ontmoet Eupen vanaf 19u15 en zal vooraf met argusogen volgen wat het resultaat wordt in Kortrijk - RWDM. Die partij gaat van start om 16u.