Eerder poeslief, nu haalt Riemer uit naar refs: Een rampzalige beslissing

Eerder poeslief, nu haalt Riemer uit naar refs: "Een rampzalige beslissing"

21 april - 09:50 Laatste update: 20:35
121

Bij RSC Anderlecht was men zaterdag niet te spreken over de beslissing van Jonathan Lardot om KRC Genk in het slot een penalty toe te kennen. Al zeker Brian Riemer niet, die bijzonder hard uithaalde.

Na de partij tegen Royal Antwerp FC en de discutabele rode kaart voor Owen Wijndal gaf de Deense trainer nog aan dat we in België de scheidsrechters en VAR moeten vertrouwen. Die uitspraak leek hij zaterdagavond na een beslissing in zijn nadeel helemaal vergeten te zijn.

Voor Riemer was het duidelijk dat Genk geen strafschop verdiende. "Een rampzalige beslissing", citeert Sporza de Deen op zijn persconferentie. "Onbegrijpelijk, zoals zo vaak in deze competitie", was Riemer nu wél kritisch op de Belgische scheidsrechters.

Hij viseerde daarmee vooral Jonathan Lardot. "Hoe die man zich ook elke keer weer in het middelpunt van de belangstelling weet te zetten. Hoe kun je nu zo zeker zijn van je stuk bij zo'n fase? Crazy", gaf hij aan.

Vrancken liet na de partij al blijken dat hij onvrede van Anderlecht begrijpt, maar dat men in België nu wel consequent floot na eerder gegeven strafschoppen na zulke fases. Voor Riemer had het echter nooit strafschop mogen zijn. "Ik weet niet wat hij (Sardella, red.) anders had kunnen doen. Het was een extreem hard schot vanaf anderhalve meter van hem en zijn arm was ook praktisch tegen zijn lichaam", besloot hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.