KRC Genk steunt Club Brugge en denkt aan verandering van competitieformat

KRC Genk steunt Club Brugge en denkt aan verandering van competitieformat

20 april - 23:22
36

Bij Club Brugge wil men al even een hervorming van de competitie en was men recent nog niet te spreken over de drukke kalender door de Play-Offs en het Europees voetbal. De Bruggelingen krijgen nu wel de steun van KRC Genk.

In het verleden was men bij KRC Genk nog uiterst positief over de Play-Offs en de huidige vorm van de Belgische competitie. Daar lijkt de laatste weken toch wat verandering in gekomen te zijn. Bij Genk is men nog steeds positief over die Play-Offs, maar begrijpt men ook dat er misschien verandering moet komen.

"Het is waar dat het format dat we vandaag hebben te veel speeldagen inhoudt", zegt voorzitter Peter Croonen bij Het Laatste Nieuws. "Wij steunen de oproep van Bart Verhaeghe dan ook 100%. De hamvraag in het debat moet zijn ‘Wat is de beste manier om naar minder speeldagen te gaan?’ En wij bij Genk zijn van mening dat dat een formule moet zijn met minder professionele ploegen en mét Play-Offs", klinkt het.

Kleinere competitie
Bij Genk, en enkele andere grotere clubs in de JPL, denkt men er dan ook over na om in een kleinere competitie te voetballen. "We moeten als België zijnde realistisch zijn en beseffen dat we een veel kleiner land zijn dan veel andere landen waar met 18 ploegen gespeeld wordt", aldus Croonen nog.

"Daarom is het voor ons duidelijk dat er geen 18 volwaardige eersteklassers kunnen zijn in ons land. Dat is geen waardeoordeel of een verwijt, maar een vaststelling. Gegeven de druk op de kalender door de Europese competities zou ik opteren om naar 14 ploegen in eerste klasse te gaan", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.