Club NXT haalt het van Futures en kroont zich tot beste beloftenploeg van België

20 april - 16:56
18

Club NXT mag zich na het reguliere seizoen in de Challenger Pro League de beste beloftenploeg van het land noemen. In een felbevochten rivalenstrijd tegen concurrent RSCA Futures trok het aan het langste eind en haalde het met 1-2 van de jonge Brusselaars.

Voor Club NXT was de inzet duidelijk, bij winst kon het zich kronen tot de beste 'beloftenploeg' van ons land. RSCA Futures wilde dat voorkomen, maar kreeg het al snel knap lastig en kwam na amper zes minuten voetballen al op achterstand.

Een strafschopfout van Engwanda werd correct gefloten, Barbera plaatste zich achter de bal en NXT kwam op voorsprong. Een sterk begin van de jonge Bruggelingen, maar lang kon men niet genieten van die voorsprong. Slechts enkele minuten later toonden de Brusselaars hun veerkracht en kwam het via Anas Tajouart weer op gelijke hoogte.

Voor NXT bleek het toch geen klap te zijn. Blauw-Zwart. Het balbezit bleef voor de bezoekers, de – kleine – kansen ook. Uiteindelijk kwam er ook een beloning na een half uur voetballen. Na slecht uitvoetballen van Anderlecht-doelman Vanhoutte kwam de bal uiteindelijk tot bij Lenn De Smet. Hij werkte knap af en schoot Club NXT met een voorsprong de rust in.

Bij de rust ging de net uit blessure teruggekeerde Moussa N'Diaye aan de kant en gingen de jonge Brusselaars ook op zoek naar een gelijkmaker. Het eiste het balbezit op en wist ook enkele kleine kansjes bij elkaar te voetballen. NXT-doelman De Corte kwam echter amper in de problemen en leek het bij één tegendoelpunt te gaan houden.

De beste kansen waren uiteindelijk zelfs nog voor NXT, maar ook Vanhoutte wist zijn netten schoon te houden in de tweede helft. Invaller Goto, die in het slot nog een enorme kans kreeg, wist ook niet voor een laat doelpunt te zorgen, waardoor het 1-2 bleef.

Dankzij die zege stijgt Club NXT weer naar de negende plek in de Challenger Pro League en springt het over Jong Genk. Het mag zich daardoor voor de tweede keer op rij de beste beloftenploeg van het land noemen. RSCA Futures blijft steken op de twaalfde plek.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.