Broer van Riemer: “Brian is volgens mij gevoelig aan de traditie van Anderlecht”

Broer van Riemer: “Brian is volgens mij gevoelig aan de traditie van Anderlecht”

20 april - 11:43
3

Brian Riemer, de Deense coach die RSC Anderlecht weer deed winnen … Na anderhalf jaar bij paars-wit zoekt Sporza zijn broer Thomas op om meer over de coach te weten te komen. Een interview met en over Riemer. 

Zijn broer Thomas werd door Sporza gebeld voor een portretschets. "Wanneer is het jouw moment om eens aan het stuur te zitten, vroeg ik vaak," vertelt Thomas, die de ontwikkeling van Brian van dichtbij heeft gevolgd.

Riemer's toewijding aan Anderlecht komt mogelijk voort uit zijn lange weg naar een eerste kans als hoofdcoach, na een carrière als voetballer die niet al te succesvol was. Thomas herinnert zich hoe Brian, ondanks zijn bescheiden voetbaltalent, uitblonk als strateeg en coach in de buurt. "Brian houdt ervan om mensen te zien en helpen groeien," zegt Thomas.

Hoewel Riemer een succesvolle tijd als assistent-coach had, voelde hij de drang om zelf aan het roer te staan. Toen Anderlecht hem vorig jaar een aanbod deed, twijfelde hij niet. "Ik heb hem opgebeld en gezegd: doen, doen, doen!" vertelt Thomas.

Het is duidelijk dat Riemer een diepe liefde voor Anderlecht koestert, wat blijkt uit zijn oprechte vreugde na elke overwinning. "Brian is volgens mij gevoelig voor de grote traditie van de club Anderlecht," merkt Thomas op. “Ik voel gewoon dat hij verliefd is op deze club.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.