Dit moet je zien! Veld van Real Madrid kan opgeborgen worden in de kelder

Dit moet je zien! Veld van Real Madrid kan opgeborgen worden in de kelder

18 april - 17:26
2

Real Madrid speelt sinds het huidige seizoen opnieuw in het Santiago Bernabeu-stadion. Het iconische thuisstadion van de Madrilenen heeft een indrukwekkende facelift ondergaan, met een totale kostprijs van meer dan 1 miljard euro. En die prijs valt te snappen, wanneer je ziet waar het veld tot in staat is. 

De renovatiewerken begonnen in het seizoen 2019-2020 en hebben vier jaar geduurd, waarbij Real Madrid tijdelijk moest uitwijken naar het Estadio Alfredo Di Stefano vanwege de werkzaamheden.

Het Santiago Bernabéu-stadion heeft zijn laatste fase van renovatie bereikt, en de transformatie is opvallend. Het dak is volledig gemoderniseerd en kan nu gesloten worden, wat zorgt voor meer flexibiliteit bij slecht weer of andere omstandigheden. Daarnaast heeft ook de buitenkant van het stadion een indrukwekkende upgrade gekregen.

Maar misschien nog het meest indrukwekkende is het veld … De grasmat van Real Madrid kan opgeborgen worden in de ‘kelder’. Op een foto die Eleven Sports deelt op haar sociale media valt te zien hoe het veld tot wel meters diep kan zakken. Het vernieuwde Santiago Bernabéu-stadion kan nu ook gebruikt worden voor congressen, popconcerten, tennistoernooien en zelfs ijshockey- en NFL-wedstrijden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.