Extra zuur voor Barcelona: Atlético Madrid met bonus van 50 miljoen aan de haal

Extra zuur voor Barcelona: Atlético Madrid met bonus van 50 miljoen aan de haal

17 april - 07:18 Laatste update: 07:40
1

Voor FC Barcelona zijn de druiven zuur na de uitschakeling tegen Paris Saint-Germain in de kwart finale van de Champions League. De Catalanen lopen ook deelname mis aan het lucratieve WK voor clubs, dat vanaf 2025 met 32 teams wordt gespeeld. Voor Atlético Madrid is het juist een doekje voor het bloeden na de nederlaag bij Borussia Dortmund.

Het WK voor clubs kent vanaf volgend jaar een nieuwe opzet. Dat levert de 32 deelnemende clubs een flinke financiële opsteker op. Naar verluidt gaat het om een startpremie van vijftig miljoen euro. Tien van de twaalf Europese tickets waren al vergeven, maar voor de Champions League-winnaar en het hoogst geklasseerde land uit Spanje liggen er nog startbewijzen klaar.

Dinsdagavond werd duidelijk dat Atlético in die laatste strijd aan het langste eind trekt. De Madrilenen kunnen niet meer achterhaald worden door Barça en mogen de forse bonus tegemoet zien. Naast Los Rojiblancos zijn Chelsea, Real Madrid, Manchester City, Bayern München, Paris Saint-Germain, Internazionale, FC Porto, Benfica, Borussia Dortmund en Juventus al zeker van deelname.

Overigens zal Red Bull Salzburg de ontknoping van de Champions League in spanning volgen. De Oostenrijkers krijgen het laatste Europese ticket als de winnaar van het miljardenbal al zeker is van WK-deelname. Arsenal is de enig overgebleven club die nog geen ticket heeft.