Fans Union komen met statement: ‘Zonder stadion komt toekomst in gevaar’

Fans Union komen met statement: ‘Zonder stadion komt toekomst in gevaar’

16 april - 20:25 Laatste update: 20:36
3

De supporters van Union SG zijn met een duidelijk statement gekomen over de toekomst van de club. Het persbericht is gericht aan Vorst en de bouw van een nieuw stadion wordt naar voren geschoven.

Union SG wil een nieuw stadion van 15.000 man bouwen op de Bemptsite van Vorst. Al maanden zijn er gesprekken aan de gang, maar een akkoord is er nog niet gevonden. De supporters van de Brusselse club laten nu van zich horen in een statement.

‘De wens om een stadion te hebben, is geen bevlieging van overijverige supporters. Het gaat om het behoud van ons erfgoed. We hebben het niet alleen over een sportonderneming, maar ook over een intergenerationele, interculturele en intersectionele ontmoetingsplek’, klinkt het bij Het Nieuwsblad.

De supporters beginnen zich zorgen te maken. ‘De club heeft aangekondigd dat de plannen voldoen aan de eisen van de politieke autoriteiten. Maar het moet gezegd worden dat naarmate de maanden vorderen, de vooruitzichten op een permanente oplossing vrijwel onbestaande lijken en dat baart ons zorgen.’

Volgens de fans komt de toekomst van de club in gevaar zonder stadion. ‘Want we hebben het hier over de toekomst van een stukje Brusselse geschiedenis. Tijd verspillen zonder concrete oplossingen kan fataal zijn. Het is nog niet te laat, maar onze politieke besluitvormers moeten in actie schieten. Deze kans op de Bemptsite krijgen we misschien nooit meer. Het is nu of nooit.’

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.