Sonck niet langer bondscoach van de U19: Nu zijn er blijkbaar wel problemen

Sonck niet langer bondscoach van de U19: "Nu zijn er blijkbaar wel problemen"

15 april - 22:27
4

Voor Wesley Sonck zit zijn job als bondscoach van de Belgische U19 erop. Hij was de laatste jaren aan het werk van onze jonge Belgische voetballers, maar moet nu afscheid nemen van die taak. En dat (deels) om een opvallende reden.

"Als je iets doet met passie en veel goesting, dan is het jammer dat je moet vertrekken", vertelt Sonck in Extra Time. Het nieuws kwam in als een bom, deels ook voor Sonck. "Zelf was ik ook een beetje verrast dat het in al de krant stond, want er ging niet over gecommuniceerd worden zolang het niet volledig rond was", geeft hij aan.

Eén van de redenen voor zijn vertrek is naar verluidt zijn werk als analist/commentator, wat hij niet langer mocht doen. "Ik moest aan bepaalde voorwaarden voldoen en de voorbije zeven jaar waren er nooit problemen over mijn werk als analist", geeft Sonck nog mee. "Toen was dat geen probleem, nu blijkbaar wel", aldus de analist.

Ondanks zijn gedwongen vertrek zal hij de evolutie van 'zijn' U19 wel blijven volgen. "Nu ga ik wel blijven kijken naar hen. Het is toch een beetje een microbe geworden om ze te blijven volgen", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.