Club Brugge opnieuw in goede flow: Metamorfose onder Hayen is ongelofelijk

Club Brugge opnieuw in goede flow: "Metamorfose onder Hayen is ongelofelijk"

15 april - 11:11
28

Terwijl Union Saint-Gilloise het omgekeerde scenario beleeft, lijkt Club Brugge helemaal herboren te zijn in de Champions' Play-offs. Analist Peter Vandenbempt ziet de enorme metamorfose ook bij Blauw-Zwart en steekt z'n lof niet onder stoelen of banken voor wat Nicky Hayen op korte tijd heeft neergezet in Brugge.

Sinds Hayen het roer overnam bij Club Brugge, haalde hij 7 op 9 in de Champions' Play-offs én daarnaast een overwinning tegen PAOK in de UEFA Conference League. "De metamorfose die Club in pakweg 3 weken heeft doorgemaakt, is ongelofelijk", begint Vandenbempt bij Sporza. "Na de nederlaag op STVV leek niets nog mogelijk voor Club, en nu misschien wel alles."

Volgens Vandenbempt is de titeldroom zeker opnieuw aanwezig bij Club Brugge, maar zullen ze deze nog niet uitspreken. "Al was het ook geen kampioenenvoetbal tegen Antwerp", zegt de analist. "Het was een redelijk vreselijke wedstrijd, maar Hans Vanaken merkte terecht op dat ze nu wel hun momenten pakken."

"Er zit weer ziel, beleving overtuiging in de ploeg en in het spel. Intensiteit, vertrouwen,...", gaat Vandenbempt verder. "Er worden ook geen fouten meer gemaakt. Club Brugge kan ineens weer verdedigen en een resultaat vasthouden. Dat is het grote verschil onder Nicky Hayen."

Volgens de analist zal het duel tegen PAOK, in Thessaloniki bepalend zijn voor de titeldroom van Club Brugge. "Dan verwijs ik naar 9 jaar geleden, toen Club zijn laatste Europese kwartfinale speelde tegen Dnipro in Kiev. Toen is me altijd gezegd: na de uitschakeling zaten de spelers er toen terneergeslagen bij in de kleedkamer", zegt Vandenbempt. "En dat heeft de ploeg een tik gegeven, die negatief heeft doorgewerkt in de titelstrijd tegen AA Gent. We gaan dus donderdag zien, in Thessaloniki."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.