Dolberg kon de netten opnieuw doen trillen voor RSCA: Maar ik heb geen slapeloze nachten gehad

Dolberg kon de netten opnieuw doen trillen voor RSCA: "Maar ik heb geen slapeloze nachten gehad"

15 april - 10:48
1

Ondanks de enorme ontlading op het veld, was Kasper Dolberg opvallend rustig na het laatste fluitsignaal. L'Avenir interviewde de Deense spits na de 2-1 overwinning van RSC Anderlecht tegen Union Saint-Gilloise. Dolberg was - zoals gewoonlijk - erg nuchter in zijn antwoorden. 

Op de vraag hoelang het geleden was dat RSC Anderlecht nog eens op de leidersplek stond, wist Dolberg niet meteen het juiste antwoord. "Moet ik dit weten?", vroeg hij zich luidop af. "Bijna zes jaar? Niet slecht, maar we zijn er nog niet. Het is goed om Union eindelijk eens te verslaan, maar we moeten volgende week ook gewoon weer winnen."

Het was alweer drie wedstrijden geleden dat Dolberg kon scoren. Meer zelfs, z'n laatste open field goal dateerde al van 18 februari. "Natuurlijk wil ik in elke wedstrijd scoren. Maar ik heb geen slapeloze nachten gehad", aldus de Deen. "Ik kwam nog dicht bij een tweede treffer, maar de bal werd gered op de lijn. Voor de rest kregen we niet al te veel kansen, maar we wisten dat het een spannende match zou worden. We speelden precies zoals we het wilden."

Dolberg kijkt er naar uit om voor het eerst sinds 2019 met Ajax een titel te pakken. "Ik kijk er naar uit om er nog één te winnen, ja. Het is al even geleden", zegt Dolberg. Wat de sfeer in het stadion betrof was Dolberg duidelijk. "Beter dan dit kon het niet zijn", besluit hij. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.