Riemer: Nét daarom ben ik zo blij dat uitgerekend Amuzu kon scoren

Riemer: "Nét daarom ben ik zo blij dat uitgerekend Amuzu kon scoren"

15 april - 09:22
8

Francis Amuzu kroonde zich tot matchwinnaar in de topper tussen RSC Anderlecht en Union Saint-Gilloise. Het lijkt erop dat de pijlsnelle winger net op tijd terug fit is om een belangrijke rol te spelen bij Paars-Wit, zeker nu Thorgan Hazard in de lappenmand ligt. Coach Brian Riemer is alvast enorm opgetogen met de prestatie van Amuzu. 

Afgelopen zomer wou Amuzu - niet voor het eerst - een transfer versieren. RSC Anderlecht wilde echter boter bij de vis voor de snelle winger, waardoor de geïnteresseerden afhaakten. Daarna volgde voor Amuzu een moeizaam seizoen, nadat hij maanden out was met pubalgie. Nu lijkt hij nét op tijd fit om een glansrol op te nemen in de Champions' Play-offs. "Het was altijd het doel om Amuzu volledig fit te krijgen voor de play-offs en daarin zijn we geslaagd", citeert HLN Brian Riemer. 

Riemer is naar eigen zeggen erg trots op z'n winger. "Hij komt van ver terug", zegt de coach. "'Ciske' is het soort speler dat een glimlach op mijn gezicht tovert.Ik had laatst nog een lang gesprek met Jesper Fredberg over hem. Voor zijn blessure haalde hij een zeer hoog niveau, nooit zag ik een betere Amuzu bij Anderlecht."

Maar dan was er die blessure, waarmee hij maanden aan de kant moest toekijken. "Daarom ben ik zo blij dat uitgerekend hij kan scoren", aldus Riemer. "Met zijn snelheid kan hij iedereen pijn doen. We wisten dat hij met een man minder een belangrijk wapen kon zijn voor ons en dat is gebleken."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.