VP Rapport: Dubbel Deens Dynamiet bij Anderlecht en de leider bij de leider

VP Rapport: Dubbel Deens Dynamiet bij Anderlecht en de leider bij de leider

14 april - 21:16 Laatste update: 15 april - 10:55
3

De titelstrijd kreeg zondag een nieuwe wending. RSC Anderlecht wist Union te verslaan met 2-1 en is de nieuwe leider in de Jupiler Pro League. VoetbalPrimeur.be geeft de spelers van Anderlecht een cijfer na de overwinning tegen Union. 

Kasper Schmeichel – 8
In het begin van het seizoen lag de Deen nog onder vuur, maar die tijd ligt alweer een tijdje achter ons. Speelde Schmeichel tegen Union zijn beste match ooit voor Anderlecht? Wij durven 'ja' te zeggen op die vraag. Maakte de grote kansen van Union onschadelijk en was de heerser in de lucht toen Anderlecht met tien man stond.

Killian Sardella – 7,5
Stond zowel zijn mannetje op offensief als op defensief vlak. Na zijn knal wist, Anthony Moris onvoldoende te keren en Kasper Dolberg opende de score. Sardella gaf ook de voorzet voor de 2-1. Een prachtig moment voor het Brusselse jeugdproduct.

Zeno Debast – 5,5
Begon sterk aan de partij, maar kreeg het na 25 minuten moeilijk. Pakte in die fase een vreemde gele kaart door op de grond de bal met zijn hand te pakken. Knokte zich daarna terug in de partij, maar nam dat na 65 minuten iets te letterlijk. Gaf de wedstrijdleiding de mogelijkheid om te fluiten. Zijn tweede gele kaart, zijn uitsluiting en de penalty voor Union leken de match volledig te kantelen. Gelukkig voor Debast was er nog Francis Amuzu.

Jan Vertonghen – 8
Anderlecht heeft een meer dan goede Vertonghen nodig in de titelstrijd en die stond er zondag. Terwijl zijn maatje in het centrum zich liet vangen, was Vertonghen de rust zelve. Zijn geweldige pas stond aan de basis van de 2-1. Vertonghen, de leider van de leider

Ludwig Augustinsson – 7
De Zweedse linksachter van Anderlecht valt niet altijd even hard op, maar speelt bijna altijd zijn match. Was tegen Union opnieuw goed.

Mats Rits – 6,5
Tegen Club Brugge begon Rits op de bank, maar kwam mede door de lichte zorgen bij Thomas Delaney terug in de ploeg. Deed het zeer goed als stofzuiger op het middenveld.

Theo Leoni – 6
Gaf zich net zoals zijn ploegmaats volledig, maar het was niet altijd even zuiver. Zweepte wel goed en veel het publiek op.

Mario Stroeykens – 6
Een degelijke partij van Stroeykens, maar was een van de slachtoffers van de rode kaart van Debast.

Thorgan Hazard – 6
Terwijl heel Anderlecht viert, zit er een man in zak en as. Hazard viel in de eerste helft uit met een blessure aan zijn knie. Anderlecht mag nog een kaars branden, maar het seizoen van Hazard lijkt voorbij.

Kasper Dolberg – 8
Dolberg stond een tijdje droog, maar koos het perfecte moment om nog eens te scoren. Dolberg deed meer dan alleen scoren. Hij werkte hard en was meer dan alleen voorin te vinden.

Anders Dreyer – 6
Zeker geen onaardige partij van de Deen, maar was minder beslissend dan hij zelf had gehoopt.