VP Rapport: Moris blijft maar sukkelen bij sterk Union, Teklab is geen Lapoussin

VP Rapport: Moris blijft maar sukkelen bij sterk Union, Teklab is geen Lapoussin

14 april - 20:44 Laatste update: 15 april - 10:02
2

Union SG is er zondag niet in geslaagd om de Brusselse derby naar zich toe te trekken. Het was in het Lotto Park wel baas tegen RSC Anderlecht, maar ging toch onderuit. Het kende ook enkele uitblinkers, maar ook enkele mindere Goden. VoetbalPrimeur.be maakt het rapport op.

Anthony Moris – 3
Het zijn voorlopig absoluut niet de Play-Offs van Moris. De doelman ging de voorbije weken al meermaals in de fout en ook tegen RSC Anderlecht zag hij er bij het openingsdoelpunt niet goed uit. Denkt coach Alexander Blessin stilaan aan veranderen?

Ross Sykes – 5
Speelde zijn wedstrijd, zonder echt uit te blinken in positieve of negatieve vorm. Had het in de tweede helft wel wat moeilijker met de snelle Amuzu, die uiteindelijk ook nog wist te scoren.

Christian Burgess – 5
De saga rond zijn persoon lijkt Burgess niet echt gestoord te hebben. Speelde zijn wedstrijd, al was hij misschien toch niet helemaal zijn normale viriele zelf (op één fase met Theo Leoni na). Verdedigend stond hij wel pal, ondanks die tegentreffers waar hij zelf weinig aan kon doen.

Koki Machida – 6,5
Stond tegenover Anders Dreyer en liet de Deen volledig uit de wedstrijd. Kwam eigenlijk nooit echt in de problemen en toonde nog maar eens aan hoe belangrijk hij is voor de Union-defensie.

Alessio Castro-Montes – 6,5
Toonde goede dingen en dweilde de volledige rechterflank keer op keer af. Zijn ploegmaats konden zijn goed werk echter niet verzilveren met een doelpunt.

Noah Sadiki – 6
Tegen Anderlecht speelt Sadiki altijd zijn beste partijen. Dat was ook vandaag misschien wel weer het geval. Zeer aanwezig in de duels en met enkele balveroveringen ook belangrijk. In de tweede helft kon hij zich wel minder tonen.

Charles Vanhoutte – 5
Heeft dit seizoen al flink wat goede wedstrijden gespeeld, maar tegen Anderlecht had hij het knap lastig. Werd in balbezit keer op keer overgeslagen en ook in verdedigend opzicht verloor Vanhoutte te veel duels.

Cameron Puertas – 7
Probeerde de metronoom te zijn op het middenveld en was dat ook. Leefde toch iets te vaak in onmin met scheidsrechter Lambrechts nadat een (te) potige tackle op hem niet werd bestraft. Wist uiteindelijk wel een belangrijke penalty te scoren. Deze Puertas mag dromen van een stap richting het buitenland.

Henok Teklab – 3
Moest de afwezige Loïc Lapoussin vervangen, maar kon niet het niveau van een Lapoussin op het veld brengen. Leek onder de indruk van de omstandigheden en leed keer op keer balverlies. Bij Union hoopt men ongetwijfeld dat Lapoussin er snel terug bij kan zijn.

Mohamed Amoura – 4
Het was niet de Amoura van zijn eerste maanden bij Union. Liet wel enkele goede dingen zien, maar mist duidelijk de echt goede vorm. Het masker leek hem ook parten te spelen, waardoor hij niet kon terugblikken op een goede partij.

Gustaf Nilsson – 7
De voorbije weken was hij nog de man in vorm bij Union en ook tegen Anderlecht was hij met momenten (zeer) gevaarlijk. Toch wist de boomlange Zweed zich deze keer niet te onderscheiden met een doelpunt. In de penaltyfase was hij Zeno Debast wel te snel af en wist hij een strafschop te versieren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.