VP Rapport: Antwerp kon geen vuist maken, middenveld en aanval door het ijs

14 april - 15:46 Laatste update: 18:16
8

Royal Antwerp FC ging in het Jan Breydelstadion met 3-0 onderuit tegen Club Brugge. Het lukte The Great Old niet om tot grote kansen te komen tegen Blauw-Zwart. De laatste linie van Antwerp kon maar niet bereikt worden. Het werd een terechte overwinning voor Club Brugge, VoetbalPrimeur.be overloopt de individuele prestaties van Antwerp met het spelersrapport.

Senne Lammens 6
Voor Lammens was het tegen Club Brugge een soort thuiskomen. Lammens was maar liefst negen jaar actief bij Club Brugge. De jonge doelman van Antwerp wist in de eerste helft indruk te maken met zijn vertrouwen. Lammens wist een moeilijke vrije trap van Hans Vanaken te pakken, maar zag Onyedika toch van dichtbij raakschieten. In de tweede helft moest Lammens zich nog twee keer omdraaien.

Owen Wijndal 5,5
De verdediger was in de eerste helft zowel verdedigend als aanvallend actief voor Antwerp. In de tweede helft moest Wijndal vooral achteruitlopen voor Antwerp.

Toby Alderweireld 6
De aanvoerder van The Great Old toonde zich in de eerste helft een aantal keer als rots in de branding. Veel intercepties en een degelijk optreden. Uiteindelijk kon de aanvoerder zijn stempel niet drukken op de match.

Zeno Van den Bosch 6
Onder aanvoering van Alderweireld speelde Van den Bosch een degelijke match. Van den Bosch had een aantal overtredingen nodig, maar zijn directe tegenstander Igor Thiago is amper gevaarlijk geworden.

Jelle Bataille 5,5
Bataille stond tegenover Antonio Nusa, de flankaanvaller van Club Brugge had in de eerste helft erg veel moeite om zich te tonen, dit kwam mede door de alertheid van Bataille. In de tweede helft had Bataille feller kunnen handelen bij de tweede treffer van Club Brugge.

Mandela Keita 6
Keita stond degelijk op het middenveld van Antwerp tegen Club Brugge, de Rode Duivel was sterk aan de bal en leed amper balverlies. Keita toonde zich wel, maar het middenveld van Antwerp had erg veel moeite om de aanval te bereiken.

Alhassan Yusuf 5,5
Speelde een mindere wedstrijd op het middenveld van The Great Old, Yusuf was niet altijd zuiver en had moeite om de laatste linie van Antwerp te bereiken. Dit zorgde ervoor dat Antwerp maar weinig stootkracht kon bieden tegen Club Brugge.

Jurgen Ekkelenkamp 5
Ekkelenkamp mocht zich tonen als de nummer 10 van Antwerp, maar de Nederlander had moeite om het verlengstuk van het middenveld naar de aanval te zijn. Ekkelenkamp kon in de eerste helft gevaarlijk worden met een omhaal. In de tweede helft dook Ekkelenkamp ook eenmaal op voor het doel van Nordin Jackers.

Chidera Ejuke 4,5
Ejuke houdt van dribbelen en dat was ook weer te zien tegen Club Brugge. Het zorgde er in deze match alleen te vaak voor dat de snelheid uit de aanval van Antwerp ging. Ook in aanvallend opzicht kon Ejuke weinig forceren tegen Club Brugge.

Michel-Ange Balikwisha 4,5
Balikwisha werd weinig bereikt tegen Club Brugge, maar toonde zelf ook weinig initiatief. Balikwisha was uiteindelijk vrij onzichtbaar voor The Great Old tegen Blauw-Zwart.

Vincent Janssen 4,5
Janssen kon zich tegen Club Brugge niet tonen als de spits van Antwerp. De kansen waren zeer schaars, Janssen werd niet gevonden en kon zelf ook niets uitrichten tegen de verdediging van Club Brugge.