Zulte Waregem wint van Dender, zege Deinze tegen dominant Lommel

13 april - 22:17
1

Zulte Waregem heeft een belangrijke zege geboekt op bezoek bij Dender. Zulte Waregem wist met 1-4 te winnen van Dender. Deinze kreeg Lommel op bezoek en wist met 3-2 te winnen. De laatste speeldag van de Challenger Pro League belooft een spektakel te worden in verband met de plaatsing voor de Play-Offs en de tweede plaats.

Zulte Waregem en Dender konden in de eerste helft het net niet vinden. Vroeg in de tweede helft wits Essevee door te breken en Stefano Marzo trok aan de handrem. Dit leverde Zulte Waregem een strafschop op en Marzo een rode kaart.

Jelle Vossen benutte de strafschop en zette Zulte Waregem op voorsprong. In de 73e minuut wist Abdoulaye Traore de voorsprong te verdubbelen. Een kleine vijf minuten later bracht Bruny Nsimba namens Dender de spanning terug in de match.

Traore was hier niet van gediend en besloot om drie minuten later de voorsprong weer te verdubbelen. In de absolute slotfase wist de ervaren Ruud Vormer ook nog de 1-4 te maken voor Zulte Waregem.

Deinze boekt gevleide zege tegen Lommel
Lommel begon sterk aan de match tegen Deinze en kwam na 20 minuten via de strafscho van Lucas Schoofs op voorsprong. Tien minuten later zette Deinze de bordjes gelijk via Emilio Kehrer. Lommel had het balbezit en meer kansen, maar Deinze kwam vlak voor rust op voorsprong.

Vlak na rust wist Deinze de voorsprong uit te bouwen. In de 46e minuut maakte Teo Quintero de 3-1. Lommel voetbalde veel kansen bij elkaar, maar had erg veel moeite om te scoren. Toch wist Diego Rosa in de 73e minuut de aansluitingstreffer te maken. Lommel probeerde nog op gelijke hoogte te komen, maar de match eindigde in een 3-2 zege voor Deizne.