RWDM mag blijven hopen op behoud na knappe comeback tegen Eupen

13 april - 18:06 Laatste update: 18:19
3

De degradatiestrijd blijft dan toch nog spannend in ons land. RWDM leek een vogel voor de kat te gaan worden en kwam vroeg op achterstand tegen Eupen, maar wist dat uiteindelijk nog om te zetten in winst én mag blijven hopen op behoud: 3-1.

Het begin van de wedstrijd leek wel een repetitie, wat extra in de verf werd gezet door de lege tribunes in Molen. Zelfs een zeldzame kopbal van Charles-Cook kon voor weinig beroering zorgen in een matig wedstrijdbegin. De spaarzame vrije trappen waren enkel spannend vanwege het gebrek aan andere afleiding.

Plotseling kregen we in minuut 23 toch een momentje van rumoer, toen een penalty de rust verstoorde. Mickaël Biron bracht Charles-Cook ten val en Gary Magnée benutte de kans vanaf de stip. Na deze openingstreffer volgde een periode van wisselende kansen, met Eupen die meer vastberadenheid toonde. Maar de gretigheid van Eupen leidde tot een tweede penalty door een handsbal van Amadou Keita. Ondanks een gemiste poging van Gueye, kon Abe de gelijkmaker scoren.

De rust bracht een ommekeer voor RWDM, dat met meer vertrouwen speelde en snel beloond werd met een doelpunt van Carlos Alberto, geassisteerd door Xavier Mercier. Het momentum bleef bij RWDM, maar ze slaagden er eerst niet in hun voorsprong te vergroten, terwijl Eupen kansen miste om gelijk te maken. Uiteindelijk kregen we zeven minuten voor tijd nog de 3-1 via Gueye.

Een laatste penalty voor Eupen werd gestopt door Guillaume Hubert, wat RWDM de eerste overwinning in 120 dagen opleverde en hen over Eupen in het klassement bracht, met een achterstand van drie punten op leider Charleroi.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.