Riemer over de essentie van Rits bij Anderlecht: “De moeilijkste keuze voor een match”

Riemer over de essentie van Rits bij Anderlecht: “De moeilijkste keuze voor een match”

12 april - 20:01
19

Brian Riemer, de hoofdtrainer van RSC Anderlecht, neemt het aankomende zondag in de derby op tegen koploper Union SG. Anderlecht wist in de laatste match geen indruk te maken tegen Club Brugge, er werd daar met 3-1 verloren. Er werden vraagtekens gezet bij de afwezigheid van Mats Rits op het middenveld van paars-wit. Riemer geeft aan dat het erg dringen is op het middenveld van Anderlecht.

Riemer geeft aan dat dat hij veel heeft nagedacht over het ontbreken van Rits bij Anderlecht tegen Club Brugge. “Kijk, één speler kan nooit een volledige match beslissen. Maar Mats heeft het al goed gedaan voor ons. Ik zit met de luxe dat ik vier middenvelders heb die op hoog niveau presteren: Mario Stroeykens, Theo Leoni, Thomas Delaney en Mats Rits”, citeert Het Laatste Nieuws Riemer.

Riemer geeft aan dat Anderlecht niet telkens met dezelfde drie middenvelders gaat spelen in de Champions’ Play-Offs. “Het is aan mij om voor elke wedstrijd de beste combinatie te vinden, zonder té veel te mixen. Ja, dat is de moeilijkste keuze die ik moet maken voor een wedstrijd. (wijst naar zijn hoofd) Maar alles zit hier, in mijn hoofd. Ik weet hoe ik het wil aanpakken”, besluit Riemer.