Aantal Belgische spelers in XI: 'Anderlecht leider, Union scoort het slechtst'

Aantal Belgische spelers in XI: 'Anderlecht leider, Union scoort het slechtst'

12 april - 18:37
11

Het seizoen loopt met nog slechts acht wedstrijden te gaan alweer stilaan op z'n eind. Eleven DAZN maakte de ranking wat betreft het gemiddeld aantal Belgische spelers in de basisopstelling van de teams in onze eerste klasse. Opvallend is dat RSC Anderlecht het hoogst scoort, terwijl leider Union Saint-Gilloise gemiddeld het minst aantal Belgen laat starten.

RSC Anderlecht heeft dit seizoen tot dusver gemiddeld 6,3 Belgische spelers in de basis staan. KV Mechelen moet niet veel onderdoen met 6 Belgen in de basisopstelling. Club Brugge komt uit op een aantal van 4,6, net als KAA Gent en landskampioen Royal Antwerp FC. 

Wanneer we onderin de ranking kijken komen we onder andere Standard en KRC Genk tegen, met respectievelijk 2,7 en 2,2 Belgen in de basis. Sporting Charleroi doet nog net iets minder met 2 spelers. Opvallend is dat leider Union Saint Gilloise de 'hekkensluiter' is, met gemiddeld slechts 1,8 Belgische spelers die mogen starten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.