Trossard verklapt verhaal achter viering: Gezien in video met superhelden

Trossard verklapt verhaal achter viering: "Gezien in video met superhelden"

12 april - 15:16 Laatste update: 15:33
1

Het predikaat 'iconisch' is misschien nog net te vroeg, maar de doelpuntenviering van Leandro Trossard is inmiddels wijd bekend. Wanneer de Limburger het net weet te vinden, houdt hij een zelfgemaakt brilletje voor zijn ogen. Zijn inspiratiebron? Zijn zoontje, zo blijkt.

Handen omdraaien, twee rondjes vormen en een omgekeerde bril simuleren. Wanneer Trossard dat gebaar bovenhaalt, mogen de supporters van Arsenal FC en de Rode Duivels luidop juichen. Bij Play Sports onthult onze landgenoot waar hij het idee vandaan haalde. Of beter gezegd: bij wie. "Ik vroeg aan mijn zoontje welk gebaar ik moest maken na een goal", klinkt het.

Eigenlijk is Trossard junior ook degene die de viering heeft uitgevonden. "Toen maakte hij de beweging met de bril. Volgens mij had hij het gezien in een video op YouTube met superhelden", legt de papa verder uit. Sindsdien haalt Trossard het gebaar telkens boven wanneer hij raak treft. Dit seizoen gebeurde dat al behoorlijk vaak. In de Premier League zit Trossard aan acht doelpunten, in de Champions League deed hij er daar nog eens vier bovenop. Afgelopen dinsdag was hij als invaller nog van goudwaarde met een gelijkmaker tegen Bayern München (2-2).