Alexandersson: ''Als we verliezen van Charleroi, dan is de vogel gaan vliegen''

Alexandersson: ''Als we verliezen van Charleroi, dan is de vogel gaan vliegen''

12 april - 14:15 Laatste update: 14:19
1

Freyr Alexandersson staat aankomende zondag voor de taak om het RSC Charleroi moeilijk te maken. De coach beseft maar al te goed dat de punten broodnodig zijn voor behoud, maar hij ziet op tegen de tegenstander.

Alexandersson had niet verwacht tegen RSC Charleroi te spelen. ''Het is een grote ploeg en het was eigenlijk wel een verrassing om te zien dat ze in de play-downs zitten. Ze hebben een hele lange en mooie geschiedenis en zullen zeker niet willen degraderen, net zoals iedereen, maar hier willen ze zondag ook niet komen verliezen'', vertelde de trainer aan Het Nieuwsblad.

KV Kortrijk moet winnen om in de race te blijven. ''Als we zondag verliezen van Charleroi, dan scheelt het acht punten met hen. Dan ben ik ook realistisch en weet ik dat die vogel gaan vliegen is. Het was mijn ambitie om die tweede plek te behalen met KVK vooraleer ik hier toekwam, dat blijft nog steeds de ambitie'', aldus de coach.

Afgelopen wedstrijd speelde KV Kortrijk gelijk tegen KAS Eupen (1-1) in de Jupiler Pro League Relegation Play-Offs.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.