VP Rapport Club Brugge: Collectief sterke prestatie, maar met één buis

VP Rapport Club Brugge: Collectief sterke prestatie, maar met één buis

11 april - 23:41 Laatste update: 12 april - 11:23
14

Club Brugge won donderdag in de Conference League met 1-0 van PAOK. Als team legde het een sterke prestatie op de mat. Tijd voor VoetbalPrimeur.be om de basisspelers te beoordelen. 

Nordin Jackers – 6
Het was best knap lastig om Jackers te beoordelen. De doelman van Club Brugge kreeg immers amper werk op te knappen. Jackers moest wat ballen over zijn doel kijken. Pas in de slotfase kwam er een vrije trap recht op hem af.

Kyriani Sabbe – 6,5
De jongeling krijgt bij Club Brugge almaar meer speeltijd en dat is terecht. Kwam tegen Anderlecht al goed voor de dag en deed het tegen de Grieken wederom behoorlijk. Verloor wel soms de bal, maar zette daarna enthousiast zelf zijn foutjes recht.

Brandon Mechele – 7,5
Geen doelpunt vandaag voor de verdediger, maar een doelpunt voor de Grieken zat er donderdag helemaal niet in. Dat kwam mede door het sterke optreden van Mechele. Zat er regelmatig met zijn voetje goed tussen. Kreeg helaas in het slot van de partij geel. Is daardoor geschorst in de terugmatch.

Jorne Spileers – 7
Vormde met Mechele een sterk duo. Hij was niet onder de indruk van Samatta, een spits die in België ooit toch eenvoudig de weg naar het doel vond. Moest helaas na een kopduel met Samatta geblesseerd het veld verlaten.

Maxim De Cuyper – 7
Mocht zich aan de linkerkant weer uitleven. Deed dat vooral goed voor de pauze. De Cuyper verwaarloosde zijn defensieve taken niet.

Raphael Onyedika 7,5
De Nigeriaan heeft op het juiste moment zijn goede vorm bij Club Brugge teruggevonden. Viel offensief minder op dan tegen Anderlecht, maar had op het middenveld de touwtjes stevig in handen.

Hans Vanaken – 7
Tegen Anderlecht ontbrak Vanaken nog vanwege ziekte, kreeg tegen PAOK zijn basisplaats terug. Terecht. Vanaken leest het spelletje nog altijd goed en verdeelde het spel. Dat ging misschien niet altijd even snel als iedereen wilde, maar het was wel secuur.

Hugo Vetlesen – 6,5
Bezorgde Club Brugge een droomstart door na zes minuten te scoren. Verdween naar mate de partij volgde iets meer uit de partij. Werd vervangen door Balanta. Of zijn doelpunt voldoende was, zal volgende week donderdag moeten blijken in het Toumbastadion.
Thiago

Ferran Jutgla – 6,5
De van nature spits is tegenwoordig een flankspeler. Moest op links beginnen tegen PAOK. Dat is tegen zijn voet. Dat was vaak in de partij een probleem, maar niet bij de 1-0. Jutgla had enkele goede acties in huis, maar het leverde uiteindelijk te weinig op.

Igor Thiago – 4
We moeten helaas hard zijn voor de Braziliaan. Was in de eerste helft meer bezig met de ref. Kreeg geel waardoor hij de terugmatch mist en liet in de tweede helft een strafschop onbenut. Kon wederom zijn stempel niet drukken. Zijn reeks matchen zonder doelpunt is weer wat langer geworden.

Michal Skoras – 6,5
Moeilijk begin, beter in match en paar keer nog voor gevaar kunnen zorgen. Defensief goed.