Hans Vanaken vertelde over verschil tussen Ronny Deila en Nicky Hayen

Vanaken ervaart onder trainer Hayen meer duidelijkheid bij Club Brugge

11 april om 07:55
Laatste update: 11 april om 08:05

Voor Hans Vanaken is het seizoen nog in volle gang. Club Brugge komt steeds dichter bij RSC Anderlecht en Union SG in het klassement en staat donderdagavond in de kwartfinale van de Conference League. De middenvelder werd gevraagd naar het verschil tussen Ronny Deila en Nicky Hayen als trainer.

Spelers weten wat er van hen verwacht wordt. ''Het is nu duidelijker en er wordt nadruk gelegd op wat elk individu moet doen'', vertelde Vanaken aan Het Belang van Limburg.

De taken zijn concreet. ''Als Vertonghen de bal kreeg, moest speler X drukken. Als Debast de bal had, was er een andere afspraak'', legde Vanaken verder uit.

Met heldere taken komt ook verantwoordelijkheid. ''En die taken zijn heel helder, voor elke speler. Het heeft onder Hayen geen zin om je te verstoppen, want je weet wat je moet doen. Geen excuses'', aldus Vanaken.

Hans Vanaken keert terug na afwezigheid tegen RSC Anderlecht wegens ziekte en kan donderdagavond spelen tegen PAOK in de Conference League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.