Gouden wissels leveren Barcelona zege op na spektakel tegen PSG

10 april - 22:56
1

FC Barcelona heeft Paris Saint-Germain in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League een forse tik uitgedeeld. Mede door sterk wisselbeleid trokken de Catalanen het knotsgekke duel naar zich toe: 2-3.

Barcelona meldde ruim een uur voor de afrap heuglijk nieuws. Frenkie de Jong was volledig fit verklaard en kon starten. Pedri, die ook langdurig geblesseerd was, zat op de bank en zou later invallen. Het spelbeeld golfde het eerste halfuur op en neer, met kansen voor beide doelen. Acht minuten voor rust sloeg Barça als eerst toe. Raphinha kreeg de bal in de rebound voor zijn voeten en de Braziliaan maakte zijn eerste Champions League-goal.

De spelers van PSG hebben in de rust ongetwijfeld wonderthee gedronken, want zes minuten na rust was de wedstrijd volledig gekanteld. Eerst deed Ousmane Dembélé zijn oude club pijn met een vernietigend schot in het dak van het doel, twee minuten later verschalke Vitinha Barça-keeper Marc-André ter Stegen. Xavi Hernández, trainer van de Catalanen, zag in dat er iets moest veranderen en hij bracht Pedri.

De 21-jarige middenvelder stond slechts 51 seconden in het veld toen hij met een prachtige pass de 2-2 van Raphinha voorbereidde. Via Bradley Barcola was PSG dicht bij een nieuwe voorsprong, terwijl Dembélé kort daarna de paal raakte. De winnende goal viel echter aan de andere kant. Andreas Christensen, die net was ingevallen voor De Jong, tekende met een kopbal voor de 2-3.

Meer dan vijf doelpunten vielen er niet, wat betekent dat Barcelona de beste papieren heeft om de halve finales van de Champions League te bereiken. Dinsdag 16 april is de return in Camp Nou.