Bijna afgedankt, nu uitblinker bij RSC Anderlecht: Hij was niet goed genoeg

Bijna afgedankt, nu uitblinker bij RSC Anderlecht: "Hij was niet goed genoeg"

11 april - 20:00
4

Momenteel is hij een uitblinker bij RSC Anderlecht, maar de carrière van Mario Stroeykens had er heel anders kunnen uitzien. In zijn prille jeugdjaren stond hij namelijk niet te boek als een groot talent en waren er ook flink wat twijfels over hem.

Dat weer Luc Vandergoten, algemeen directeur van Anderlecht Heysel, de provinciale jeugdreeksen van Anderlecht. Daar bracht Stroeykens vier jaar door, alvorens hij naar de echte academie van RSC Anderlecht mocht verhuizen. Al waren er toch twijfels over hem.

"Hij kwam voor een stage om te zien wie goed genoeg was om bij de RSCA-academie te komen. Hij was net niet goed genoeg om te worden behouden", onthult Vandergoten in La Dernière Heure. "Maar één van onze coaches zei dat we hem moesten meenemen omdat hij iets in hem zag", klinkt het.

De coach in kwestie van Thierry Bulcke, die uiteindelijk drie jaar zijn trainer was. Al was het toch bikkelen voor Stroeykens. Mario was niet zo krachtig of technisch als nu", geeft Vandergoten nog mee. ""Hij speelde als een spelverdeler maar met kwaliteiten van een box-to-box middenvelder en een groot loopvermogen. Hij was niet iemand die op zoek was naar doelpunten. Hij gaf de voorkeur aan combinaties, passes", klinkt het.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.