Kuyt: ''Het kampioenschap zou mijn eerste succes zijn, ik ben supertrots''

Kuyt: ''Het kampioenschap zou mijn eerste succes zijn, ik ben supertrots''

10 april - 09:45

Dirk Kuyt promoveert met Beerschot naar het hoogste niveau van België en daar is de 43-jarige Katwijker maar al te trots op. Dit weekend ligt bovendien de titel in de Challenger Pro League voor het grijpen. 

"Dat kampioenschap zou écht mijn eerste succes zijn, maar deze promotie is ook al een heel knappe prestatie", reageert Kuyt in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Heel fijn voor de club, maar ook voor persoonlijk, na de eerste stap die niet goed is gegaan."

Kuyt is trots dat Beerschot volgend jaar uitkomt op het hoogste niveau van België. "Ik ben supertrots dat ik hier onderdeel van mag uitmaken en ik kijk ook naar een toekomst bij deze club. Hier kan ik me verder ontwikkelen als coach."

Hoewel Kuyt in principe tot de zomer onder contract staat bij Beerschot, ligt een contractverlenging voor de hand. Dat vertelt voorzitter Francis Vrancken. "Ik herinner me nog heel veel twijfel rond Kuyt toen we hem presenteerden, vooral bij de Nederlandse pers." Volgens Francken heeft Kuyt de klus op 'een heel charismatische manier' geklaard en heel veel rust gebracht. "Dus wij hopen Dirk nog lang bij ons te hebben."

Kuyt stond eerder bij ADO Den Haag voor de groep als hoofdtrainer, maar dat avontuur liep uit op een fiasco. Na zeventien wedstrijden werd hij destijds ontslagen. Met Beerschot lijkt de oud-prof sportieve revanche te nemen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.