Club Brugge naar PAOK:  ''Voor de mensen hier is voetbal echt een religie''

Club Brugge naar PAOK: ''Voor de mensen hier is voetbal echt een religie''

10 april - 09:20
26

Club Brugge speelt donderdagavond thuis tegen PAOK Saloniki. De tegenstander in de Europa Conference League benadert het voetbal anders. Tuur Dierckx, die bij het Griekse Atromitos Athen speelt, vertelde over hoe het voetbal leeft in Griekenland.

Club Brugge krijgt binnenkort te maken met een twaalfde man in de return. ''Het publiek is hier echt ontzettend fanatiek'', vertelde Dierckx aan Het Nieuwsblad.

In Griekenland wordt voetbal zeer serieus genomen. ''Die mensen beleven voetbal op een andere manier, voor hen is dat echt een religie. Dat voel je ook in het stadion'', legde Dierckx verder uit.

Dierckx illustreerde het verschil tussen voetbal in België en Griekenland met een voorbeeld. ''In België heb je meestal één vak waar de harde kern zit, hier komt het geluid van alle kanten. Ik weet dat Björn Engels zich bij Olympiakos ooit heeft moeten verstoppen in de kleedkamer voor supporters, maar dat soort toestanden heb ik gelukkig nog niet meegemaakt. We hebben hier dit seizoen niet voor niks een paar maanden zonder publiek moeten voetballen, hè'', aldus Dierckx.

Club Brugge gaat volgende week op bezoek bij PAOK. Ook die wedstrijd wordt op een donderdag gespeeld en begint om 21.00 uur.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.